Páginas

L'hort dels simples





En aquest viatge a Itàlia hem estat a la zona de la Romagna i passejant per la vila de  Bagnacavallo trobem  “Il Giardino dei Semplici”
aquest hort es establert, des de el 2004, en uns terrenys que volten el Palatzio Gratzi, amb la missió de preservar especies i varietats vegetals cultivades a la zona des de l’antiguitat.

                                        
Un hort públic i urbà obert a tothom i també cuidat per voluntaris amb una part d’hortalisses, alguns arbres fruiters unes parres enfilades que formen un parell de pèrgoles que ens guarden del sol i una part molt interessant d’herbes remeieres i aromàtiques conegudes i d’altres particulars de la zona, podem llegir el nom de totes les plantes en un cartell identificatiu, també hi ha un parell de bancs que aprofitem per seure i reposar, la veritat es que desprès d’estar aquí mig una estona i respirar aquesta pau també ens sentim part dels simples.

Giardino dei Semplici di Firenze”
“L’hort dels Simples” quin nom mes bonic!!!  Un dels primers horts del simples es va cultivar a Florència des de la Edat mitjana, els simples (varietats vegetals amb virtuts medicinals) es conreen en horts urbans. Al segle XVI, l’interès per l’estudi del món natural es va anar intensificant i el duc Cosme de Médicis va voler un hort acadèmic per integrar a les lliçons dels estudiants de la facultat de medicina. El jardí florentí es pot considerar com el tercer del món per la seva antiguitat, desprès del jardí botànic de Pàdua i de Pisa.
«un lloc públic, on ... es conrearien les plantes natives, i de climes i  països diferents, perquè els joves estudiants puguin, en un mateix lloc, amb facilitat i rapidesa, aprendre a reconèixer-los. »
Ara mateix ja tenim unes visites pendents per al pròxim viatge a Itàlia!!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario