Páginas

Horts de muntanya


Els horts de muntanya a l’estiu quan els de la plana, bora mar i de llocs càlids pateixen les sequeres i assoleiades d’aquest sol tan injust aquí a dalt de la muntanya estan en el seu màxim esplendor.



Passetjant per Rialp,aquest petit poble de la zona del Pallars,  un diumenge al matí del mes d’agost, coneixem a la Sra. Victòria  de casa Rita que ens obre les portes de casa seva, travessem l’entrada ”mireu quines peres he collit! agafeu-ne un parell ” i ens obre  una altra porta, que arriba... al paradís, “passeu, passeu, mireu, mireu el meu hort! ” ens deixa sols perquè ha d’atendre altres afers “feu, feu vosaltres mateixos”, un hort de la part del darrera, que aquí al mig sembla que siguem en un dels millors somnis hortícoles, Quin hort! Mare de Deu de Deu quin hort!
 
Avui, i fa uns dies aquí a dalt de la muntanya també hi pica el sol de veritat, però no acaba afectant massa aquest hort  dotat amb una font, els cuidados de la seva mastressa i els esquitxos de salut d’aquest riu (la Noguera Pallaresa), que passa pel costat , que tampoc no hem dubtat ni un instant de refrescar-nos un parell de vegades dins les seves aigües regalades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario