Páginas

Empeltem dues oliveres



Fa uns anys l’olivar es va cremar amb el foc que va devastar la muntanya del  Montgrí, de 80 oliveres només en van quedar sense cremar dues, hi van haver soques que en sortia fum durant dies, a poc a poc, molt a poc a poc l’hem anat recuperant mirant de salvar el que ha sigut possible, desprès de nou anys hi tornem a disfrutar treballant i sabent que ja s’ha restablert. Son oliveres, molt antigues,  empeltades de la varietat argudell i totes les que van cremar han tornat a rebrollar de llei menys dues que després d’esperar uns quans anys veiem que no ho faran i hem decidit d’empeltar-les.

Ara al més d’abril es un bon moment ja que les oliveres saben bé, farem un empelt “d’ull” o “d’escudet”. Tallem una branca que sigui de llei i en trebem un tros de pela per canviar-li al bord.
 








Per tapar les possibles entrades d’aire pels traus que hi hem fet ens va molt bé lligar-hi al voltant unes bosses del supermercat, estirant-les i fent un nus ben estret.
Esperem que ho hàgim fet bé, això ho sabrem de aquí un temps si del tros de pell que hem empeltat en surt un ull, o s’ha assecat i si es així ho repetirem o podríem provar de fer un empelt “amb fleca”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario