Páginas

Les cinc reflexions

1ª Els vells diuen que cada dia s’hauria d’anar a l’hort un moment encara que no fos per treballar, però penso que no cal anar-hi cada dia, però si que estaria bé de pensar-hi almenys 5 minuts.


2ª A l’hort ningú es savi del tot, ens l’hem de mirar amb humilitat i senzillesa i aprendre cada dia del que ens passa, si no fixeu-vos amb aquests avis que treballen l’hort des de que van néixer i encara maleeixen perquè alguna cosa els hi ha anat malament.

3ª Sempre hem d’escoltar les experiències i consells de tothom, però això si !, també sempre, al final, hem de decidir nosaltres mateixos el que hi acabarem fent, perquè el nostre hort es únic i nosaltres l’hauríem de conèixer més bé que ningú.

4ª La situació que provoca els canvis en el nostre hort son les estacions, o sigui les temperatures, doncs bé, sabent això i depenent de la situació geogràfica on estem situats podrem avançar o retardar les nostres sembres i collites.

5ª El nostre hort necessita que hi treballem amb previsió, no podem pensar en plantar, per exemple carxofes, quan es el temps de la recollida, haurem de ser previsors i les plantarem al més d’agost per començar a collir al desembre en els llocs més càlids i a la primavera en els més frescos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario